Cori-Kör Alapítvány

Korcsolyaoktatás, tehetséggondozás, testi-lelki egészség gyerekeinknek

Együttműködés a Lehel HC és a Cori-Kör Alapítvány között

Összefognak a jászberényi hokisok és műkorisok a jeges utánpótlás fejlesztéséért

Az utóbbi időben felgyorsultak az események a jeges sportok háza táján, ugyanis a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) között novemberben stratégiai megállapodás jött létre. A két szövetség együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, melyben többek között az alábbi közös célok megvalósítását tűzték ki célul:

  • jégkorong és korcsolya sportágak közös és szorosan kapcsolódó mozgáskultúrája, mozgástanulása és koordinációs alapjainak, fundamentumainak szélesítése,
  • utánpótlás-nevelés és tehetségkutatás fokozása,
  • sportolói részvételi számok, különösen a kezdő és/vagy leigazolás előtt állók létszámának növelése,
  • szakemberképzés összehangolása,
  • jégkorong fejlesztése műkorcsolyaedzők bevonásával (…)

Ez azt jelzi, hogy immár szövetségi szinten is úgy gondolja mindenki, hogy a jeges sportágaknak össze kell fognia.

Így gondolják ezt jó ideje a jászberényi jégkorongozók és műkorcsolyázók is, akik december közepén hosszú távú együttműködési megállapodást kötöttek sportágaik helyi utánpótlás-nevelő munkájának közös fejlesztése érdekében. A Jászberényi Lehel HC és a Cori-Kör Alapítvány a megállapodásban rögzítette, hogy kölcsönösen támogatják egymást sportágaik utánpótlás bázisának kiszélesítésében, a sportolói részvételi létszámok növelésében. E cél érdekében összehangolják helyi utánpótlás-nevelő és tehetségkutató programjaikat és az e téren végzett szakmai munkájukat. Az alapítvány műkorcsolya edzői bekapcsolódnak a Lehel HC különböző korosztályú utánpótlás jégkorongozóinak korcsolyatechnikai képzésébe, a Lehel HC pedig edzés lehetőségekkel segíti a Cori-Kör műkorcsolyázóinak felkészülését. A két sportszervezet szakemberei a jövőben folyamatosan egyeztetnek, és rendszeresen tapasztalatot cserélnek egymással sportszakmai ügyekben, segítik egymás szakmai továbbfejlődését, és mindent megtesznek azért, hogy a jászsági jégsport utánpótlás-nevelés minél magasabb színvonalon valósuljon meg.

Bató András, a Lehel HC Szakosztály Elnöke:

Elsődleges célunk, hogy a jeges sportágakat választó jászsági gyerekek a lehető legjobb feltételek között sportolhassanak, és minél magasabb szintre jussanak. Az ő érdekeiket tarjuk a legfontosabbnak, és nagy öröm számunkra, hogy megszületett ez a megállapodás a Cori-Körrel, akikkel egyformán gondolkodunk erről. A műkorcsolya edzők korcsolytechnikában nagyon sokat fognak tudni segíteni a hokis gyerekeinknek, és biztos vagyok benne, hogy ez rövid időn belül a pályán is megmutatkozik majd. Az együttműködésünknek köszönhetően közös utánpótlás-nevelési rendszert fogunk tudni kialakítani, ami hosszú távon alapozhatja meg a jászberényi jégsport sikerességét.

Zircher Andor, a Cori-Kör Alapítvány alapítója:

Nagyon örülünk annak, hogy helyi szinten is elindult az együttműködés a jégkorongozók és a korcsolyázók között! A kezdetektől fogva a jeges sportágak közötti összefogásban láttuk a jászsági jégsport fellendítésének zálogát. Az utánpótlás-nevelés fejlesztő programjaink évek óta arra az alapelvre épülnek, hogy a gyerekek óvodás koruktól élményközpontú, gazdag testkulturális képzést kapjanak a jégen, és biztos korcsolyázó tudást szerezzenek, amire építve később bármelyik jeges sportágban meg tudják állni a helyüket. Úgy gondolom, hogy a mostani megállapodás jelentős hatással lesz városunk jeges utánpótlás sportjának színvonalára és eredményességére.

A közönség elsőként a 2018. december 22-i Lehel HC Karácsony elnevezésű rendezvényen láthatja együtt a két klub sportolóit, ahol a jégkorongos szülők és gyerekek vetélkedőjén, és az izgalmas hoki meccseken túl, a vidék bajnokságon érmes műkorcsolyázók is bemutatót tartanak. Aki csak teheti, látogasson ki a jégcsarnokba, és ünnepeljen együtt a berényi hokisokkal és műkorisokkal!

Kategória: Hírek

Az e-mail cím nem kerül publikálásra! Kötelező mezők: *

*