Cori-Kör Alapítvány

Korcsolyaoktatás, tehetséggondozás, testi-lelki egészség gyerekeinknek

Korisok a Zagyvamenti Maratonon

Kedves Értünk Szorítók!

Zagyvamenti Maraton - versenyzőkA 2014-es nyarat és ezzel együtt a nyári edzés időszakot a Zagyvamenti Maraton 4 km-es távjának teljesítésével zártuk le, az ezzel kapcsolatos élményeinket szeretném most megosztani Veletek.

A versenyt megelőző napon, szombaton reggel 8-kor egy könnyed átmozgató edzésen vettek részt a versenyzőink. Ennek az edzésnek most két célja volt.

Az egyik, hogy átismételjük az eddigi edzéseken tanult futótechnika és koordináció fejlesztő feladatokat, és ezek közül kiválasszuk azokat, amelyek elérik a bemelegítés célkritériumait (a bemelegítésről külön blog bejegyzés készül majd, ebbe most nem mélyedünk bele). Megkerestük együtt azokat, amelyeket szívesen végzünk, megfelelő minőségben tudjuk végrehajtani, és jó hangulatot is adnak a verseny előtt. Természetesen játék (és nyújtás) nélkül sosem megyünk haza, így amikor ezeket a “kötelezettségeinket” is teljesítettük, befejeztük a tréninget.

Zagyvamenti Maraton - bemelegítés

A másik titkos célja az volt a reggeli találkozónak, hogy megteremtsük az alapját annak, hogy a versenynap előtti esti lefekvés és elalvás korai időpontban (legkésőbb 20.00) történjen meg.

Zagyvamenti Maraton - bemelegítés, srácok

A versenyre a megbeszéltek szerint mindenki optimális időben érkezett. Közösen feltűztük a rajtszámokat, fölszereltük az időmérő chipet, majd megnyugodtunk. A tervezett időben elkezdtük a bemelegítést, és megfelelő állapotban vártuk a rajtot. Sajnos technikai okok miatt az előre meghirdetett időpont után kb. 10 perccel dördült el a rajtpisztoly, de úgy gondolom a mi tervezett teljesítményünket ez érdemben nem befolyásolta.

A versenyzőink feladata ezen a versenyen az volt, hogy teljesítsék a távot. Két úriember – Darabont Zalán és Durucz Dorián – azonban úgy döntött, hogy nem elégszik meg “csak” a részvétellel, ők bizony versenyezni fognak! Az edzői utasításokat végig ügyesen betartva, remek versenyzést maguk mögött hagyva, nagyon szépen szerepeltek. Zalán bő 20 perc alatt teljesítette a távot, Dorián egy perccel később ért célba.

Zagyvamenti Maraton - versenyző srácok

A csapat többi tagjával együtt rajtoltunk és haladtunk kb. 2000-2300 m-ig. Ott egy kicsit eltávolodtunk egymástól, néhányan közeli ismeretséget kötöttek a holtpont állapotával, de hosszabb-rövidebb idő után leküzdötték. A befutó sorrend Zalán és Dorián mögött: Mondi Levente, Hudra Emese, Mondi Timon, Hudra Anna, Bálint-Kraft Lilla, Szarvas Boglárka. A célban mindenki megérdemelten “támadta meg” a frissítő állomást, és pótolta az elvesztett vizet és tápanyagokat dinnyével, keksszel, vízzel és mindenféle finom és hasznos dolgokkal, amit a szervezők biztosítottak.

Szeretnék néhány szót ejteni a remek példával szolgáló szülőkről is: Rómer Mónika (Dorián anyukája) teljesítette a fél maraton párban távot (10km). Baranyi Gabriella (Bogi anyukája) velünk volt a 4 km-en. Hudra József (Anna és Emese apukája) fél maratont futott (21 km). Szarvas Tibor (Bogi apukája) szintén elkísért bennünket 4 km-en. Óriási élmény volt nekünk (hát még a gyerkőceiknek!) a befutónál szurkolni, kiabálni teli torokból Anyának és Apának!!!

Külön köszönet azoknak a szülőknek is, akik a háttér munkát biztosították a mi részvételünkhöz. Már régóta tudjuk, és mindig visszaigazolódik: egyedül nem megy. Mert kell egy csapat. Köszönjük Nektek, CSAPAT!

Tiszta szívemből gratulálok minden résztvevőnek, nagyon büszke vagyok mindenkire, aki teljesítette az ezen a napon vállalt kihívást!

Zagyvamenti Maraton - A Csapat

Azt gondolom, fontos: ne menjünk el szó nélkül a szervezők áldozatos, hibátlan munkája mellett! Nagyon köszönjük, hogy itt, Jászberényben van nekünk egy ilyen kifogástalan rendezésű futóversenyünk. Csak és kizárólag az elismerés szavaival lehet méltatni azt a rengeteg munkát (és babgulyást 🙂 ), amit az esemény lebonyolításáért megtettek.

Várjuk a következő megmérettetést!

Hering Antal
vezetőedző

Kategória: Hírek

Az e-mail cím nem kerül publikálásra! Kötelező mezők: *

*