Cori-Kör Alapítvány

Korcsolyaoktatás, tehetséggondozás, testi-lelki egészség gyerekeinknek

Edzéstervek a 2016/17-es koriszezonra

Kedves Szülők, kedves Korisok!

Jövő héten hétfőtől (szept. 5.) átállunk a nyolc hónaposra tervezett jeges szezonra, ennek megfelelően több változás is lesz az edzésmunkában minden utánpótlás korosztálynál. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk Nektek a lehetőségeket, korosztályonként.

Óvodások

A “jégérettség” elérése előtt

Kezdjük a sort a legkisebbekkel, közülük is azokkal, akik még csak most ismerkednek a heti rendszerességű sportolással. Az ő esetükben az elsődleges cél, hogy megszeressék a rendszeres mozgást, megismerkedjenek az edző bácsikkal és nénikkel, és a többi idejáró gyerkőccel, akikkel együtt sok-sok játékkal tarkított, változatos és örömteli foglalkozásokon vesznek részt. Amikor a legkisebbek először kezdenek el sportfoglalkozásra járni, nagyon fontos számukra, hogy fizikai és érzelmi biztonságban érezzék magukat, és hogy pozitív élményekkel gazdagodjanak. Nekik kezdésként a Központi Óvoda tornatermében, kedden és csütörtökön 16:30-kor kezdődő játékos, élményközpontú foglalkozásainkat javasoljuk, eleinte heti egyszer, később heti két alkalommal. A legkisebbeknek kezdésként nem javaslunk jeges foglalkozást, az óvoda tornatermében zajló foglalkozásokon az edzők figyelemmel kísérik, hogy melyik gyerkőc, mikor válik “jégéretté”, és csak ekkor fognak javaslatot tenni a korcsolyatanulás elkezdésére.

A “jégérettség” elérése után

Az ovisok közül azok számára, akik már elérték a “jégérettséget”, kezdetben heti 1 korcsolyafoglalkozást javaslunk, heti 1-2 tornatermi foglalkozással kiegészítve. Az óvodások korcsolyafoglalkozására az óvodai foglalkozási időben, hétköznap délelőttönként (a Központi Óvoda és az Angyalkert Óvoda esetében kora délután) kerül sor, az ovi kori program keretén belül. Ide klikkelve megkereshetitek, hogy a Ti óvodátok melyik nap lesz jégen, és ennek megfelelően tudjátok összeállítani az edzőkkel egyeztetve a gyerekek heti edzéstervét. Egy óvodás számára a nemzetközi ajánlások szerint, szezononként maximum 20-30 hétig, hetente 1-2 óra korcsolyafoglalkozás javasolt, ennek megfelelően az idei ovi kori programot 2016. október 1-én kezdjük, és 2017. március 30-án fejezzük be (6 hónap, 25 hét). Keddenként, reggel 8 órától a legügyesebb és leglelkesebb gyerekek számára tehetséggondozó koris csoportot indítunk, így ők hetente kétszer tudnak jégre lépni, egyszer a saját óvodájukkal, egyszer pedig a tehetséggondozó csoporttal. A tehetséggondozó csoportba a korcsolyaedző javaslatára/jóváhagyásával lehet bekerülni. Ebben a szezonban az óvodások számára óvoda utáni, késő délután kezdődő korcsolyafoglalkozást nem tervezünk.

A jeges foglalkozásokon felül a nagyobb, óvodás lányok számára hétfőnként 17:00 órától művészi torna foglalkozást szervezünk a Kurta S. csarnokban (Ferencesek tere), így ők ezzel a mozgásformával is megismerkedhetnek a korizás mellett. A művészi torna foglalkozásokra 5 éves kortól lehet jelentkezni. Egy csoportban maximum 12 fő lehet, így ha több csoport létszámát is fel tudjuk tölteni, akkor a csoportok 2 hónapos turnusokban fogják váltani egymást a szezon során. Menet közben a csoportok munkájába nem lehet bekapcsolódni, utólag már csak a következő csoportba tudtok jelentkezni. Ha szeretnétek részt venni a művészi tornán, jelezzétek a jovok.hu-n, vagy ide klikkelve!

A nagyobb, óvodás fiúk a korizás mellett péntekenként 15:30-tól bekapcsolódhatnak a birkózás foglalkozásokba a Lehel Vezér Gimnázium tornatermében, ők ezzel tudják gazdagítani a mozgáskultúrájukat. Ha szeretnétek jönni a birkózás foglalkozásokra, szintén a jovok.hu-n, vagy ide klikkelve jelezhetitek.

Összefoglalva tehát az ovisok lehetőségeit:
Kicsik (kezdők): 1-2 száraz foglalkozás hetente
Nagyobbak (rutinosabbak): heti 1-2 korcsolyafoglalkozás (ovi kori a saját ovis csoporttal és lehetőség szerint a tehetséggondozó csoporttal) és 1-2 száraz foglalkozás (ami lehet játékos foglalkozás a Központi Oviban / művészi torna lányoknak / birkózás fiúknak)

Hogy kinek milyen és milyen gyakoriságú foglalkozás a megfelelő egy héten, az gyerekenként változik, és fontosnak tartjuk, hogy ezzel kapcsolatban folyamatos egyeztetés legyen szülők és edzők között, hogy a lehető legjobb edzésterv készülhessen el minden gyerek számára!
Összefoglaló táblázat az ovisok foglalkozásairól edzés időpontokkal és helyszínekkel ide klikkelve érhető el!

Iskolások

Az iskolásoknál két csoport számára készítettünk edzéstervet az idei szezonra: egyrészt azok számára, akik életmódszerűen szeretnének sportolni (rekreációs csoport), másrészt azoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat versenyeken is (verseny felkészítő csoport).

Életmód formáló (rekreációs) csoport

Akik az aktív, sportos életmód kialakítását tűzték ki célul, de nem feltétlenül szeretnének korcsolya versenyeken részt venni, vagy még nem döntötték el, azok számára heti 2 korcsolya edzést (kedden és szerdán 17:30-tól) és 2-3 száraz edzést javaslunk. Utóbbi lehet művészi torna (hétfő 18:00-19:00, Kurta S. csarnok), funkcionális edzés (csütörtök 17:00-19:00, Kurta S. csarnok), vagy birkózás (péntek 15:30-16:30, Lehel Vezér Gimnázium). A művészi tornára ugyanaz igaz, mint az ovisok tornája esetében, azaz egy csoportban maximum 12 fő lehet, így ha több csoport létszámát is fel tudjuk tölteni, akkor a csoportok 2 hónapos turnusokban fogják váltani egymást a szezon során. Menet közben a csoportok munkájába nem lehet bekapcsolódni, utólag már csak a következő csoportba tudtok jelentkezni. Ha szeretnétek részt venni a művészi tornán vagy a birkózáson, jelezzétek a jovok.hu-n, vagy ide klikkelve!
A rekreációs csoport részletes heti edzéstervét itt találjátok!

Verseny felkészítő csoport

A versenyzésre való felkészítés jelentősen több edzésmunkát és áldozatot követel versenyzőtől, edzőtől és szülőtől egyaránt. Akiknél megvan a közös akarat (sportoló, edző és szülő együtt!), hogy kipróbálják magukat versenyen is, azok heti 5 óra korcsolyaedzésen és heti 5 óra száraz edzésen tudnak részt venni. Náluk a heti 5 óra korcsolyázást (kedd 17:30-19:00, szerda 17:00-19:00, péntek 6:30-7:30, szombat 8:00-9:00) kiegészíti heti 1,5-2 óra balett (hétfő 17:00-19:00, Kurta S. csarnok), 3 óra funkcionális edzés (kedd 6:30-7:30, csütörtök 17:00-19:00, Kurta S. csarnok) és kéthetente 1 óra mentális felkészítés (hétfő 18:00-19:00, Kurta S. csarnok).
A verseny felkészítő csoport részletes heti edzéstervét itt találjátok.

Beszéljünk!

Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy ahhoz, hogy jól működjön, és maximálisan a gyerekek érdekeit szolgálja a fenti edzés rendszer, óriási szükség van arra, hogy folyamatos egyeztetés, kommunikáció legyen szülő és edző között, ahogy erről korábban már írtunk itt a Kori-blogon is. Kérünk Benneteket, hogy ha bármilyen kérdésetek merülne fel, hogy hogyan alakítsátok ki a heti sportolási rendet a gyermeketek számára, keressetek bizalommal minket! (cori-kor@korcsolyaedzes.hu, hering.antal@korcsolyaedzes.hu, http://korcsolyaedzes.hu/kapcsolat-jelentkezes/, +36 30 454 1847)

Eredményes, sikeres korcsolyaszezont kívánunk mindannyiunk számára!

A Cori-Kör csapata

Kategória: Hírek

Az e-mail cím nem kerül publikálásra! Kötelező mezők: *

*