Cori-Kör Alapítvány

Korcsolyaoktatás, tehetséggondozás, testi-lelki egészség gyerekeinknek

Koris Szülők sikere a maraton váltón

Sziasztok Nekünk Szurkolók!

Koris Szülők csapata - K&H maraton váltó 2014Bizonyára sokan tudtátok, milyen eseményre készültünk az elmúlt hetekben. Nagyon komoly erőfeszítést igénylő munkáról nem volt itt szó, párszor összejöttünk megbeszélni és futni. Komoly edzéstervre már nem volt időnk, eldöntöttük, hogy a magunk örömére, és persze a gyerekeink „szórakoztatására” elindulunk a K&H maraton váltón. Hogy ez milyen jó ötlet lesz, azt persze nem is sejtettük… 🙂

K&H maraton váltó 2014 - táborverésA kora reggeli indulásnál többen még nem is gondolták, milyen életre szóló élményben lesz részük. Odaérkezésünkkor felderítettük a terepet, felvettük a rajtszámot, és kerestünk egy árnyékos helyet, ahol lepakolhatunk. Plédekre telepedtünk, és elkezdtük a versenyre rákészülést, megbeszéltük, ki-kit vált, és hol várakozik a következő.

A csapat összeállt, és mivel 10:30-kor volt a rajt, az első két ember elindult melegíteni, és beállni az indítóhoz és a váltóhelyre. A mi csapatunkban a sort Hudra Anna és Emese apukája kezdte, őt Marinka-Gonda Anna apukája váltotta, majd Szarvas Bogi apukája következett. Durucz Dorián anyukája volt az egyetlen női versenyzőnk, és a végén Hering Hunor apukája futott be a célba. A gyerekekkel egy csomópont előtt várakoztunk, tapsoltunk, kiáltozva biztattuk az arra futókat, és persze leghangosabban a szülőket! A jókedvünk a körülöttünk sétáló idegenekre is átragadt, többen megálltak velünk beszélgetni.

A csapatunkból többen első versenyükön vettek részt, a vélemények pedig a következők voltak:

“Megérte elmenni, ilyet még sosem láttunk, ennyi résztvevő emberre nem számítottunk. A hangulat fergeteges volt, mindenki biztatott az út széléről. Nagyon jól esett, és sok erőt adott. A gyerekek egész nap zsizsegtek, és annyi újdonságot láttak.”

“Nagyszerű szervezésű verseny volt, de nem is gondoltuk volna, hogy ilyen sokfajta ember részt vesz rajta, nem csak profik, ezért kicsit félve vállaltam el. Nagyon megfogott a hangulat, élveztem a futást, kedvet is kaptam hozzá, ha legközelebb szerveztek csapatot, szívesen jövünk, mert a család többi tagja is remekül érezte magát!!!”

“Ennyi ember között is felfedeztünk jó néhány jászberényit, és drukkoltunk nekik is. Itt indult fiatal és idős, gyengén látó és őt segítő (Suhanj Alapítvány, Bátor Táborosok), átlagos és átlagon felüli képességű emberek, jó, ha a gyerekek is látnak ilyen hősies küzdelmeket”

“Mi is jövünk a következőre, mert az egész napunk fergeteges volt, én sem ilyennek képzeltem a versenyt, jóérzéssel futottam, szinte repültem az izgalomtól.”

“Nagyon jól éreztem magam és köszönöm Antinak, hogy rávett minket, mert magunktól biztosan nem indultunk volna el egy ilyen tömegeket vonzó versenyen. Én büszke vagyok arra, hogy a gyermekemnek ilyen edzője van, mert nem csak a gyerkőcök testi-lelki erejét erősíti, hanem még ránk, szülőkre is szakít időt… Köszönöm!”

És hogy a nem mindennapi eredményről is ejtsünk néhány szót: a Koris Szülők csapata 03:30:00 (három óra harminc) perccel az abszolút 79. helyen végzett 663 indulóból, kategóriájukban pedig a 29. helyet szerezték meg! Hatalmas gratuláció az egész csapatnak és valamennyi jászberényi indulónak!

Néhány infó a futóversenyről:

21. K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltó

Maratonváltó: 6 fős csapatok versenye, ahol minden csapattag egymást váltva azonos távot (1 kört) teljesít.
Táv: 42.195 m, azaz: 6 x 7.032 m
Életkori kategóriák, korhatár: a kategóriába sorolás a csapattagok összéletkora (2014 mínusz születési év) alapján történik. A női és férfi csapatok külön, a vegyes csapatok a férfiak között kerülnek értékelésre.

  • I. kategória: max. 114 év
  • II. kategória: min. 115 év – max. 234 év
  • III. kategória: min. 235 év

kh_maratonvalto_2014_02_verseny_utvonal

Kategória: Hírek

Az e-mail cím nem kerül publikálásra! Kötelező mezők: *

*