Cori-Kör Alapítvány

Korcsolyaoktatás, tehetséggondozás, testi-lelki egészség gyerekeinknek

I. Nagy Jeges Nap – képes beszámoló

Kedves Korisok, Szülők, Érdeklődők, Sportbarátok!

Egy-két hónappal ezelőtt azon gondolkodtunk a hokisokkal és a gyorskorisokkal közösen, hogy Jászberényben hagyományosan május utolsó hétvégéjén van a sportágválasztó rendezvény (idén is), amikor nálunk már nincs jég, így ilyenkor a jeges sportok képviselői csak toporognak kint a szigeten, és próbálnak kitalálni mindenféle pótmegoldást, hogy a sportágaikat népszerűsítsék. Így született meg az ötlet, hogy hagyományteremtő céllal megrendezzük a „Nagy Jeges Napot” a jégcsarnokban, egy hónappal korábban, így idén már bárki kipróbálhatta ezeket a nagyszerű sportágakat a természetes közegükben, a jégen is.

jeges_nap_fb_fi

A Nagy Jeges Nap programját úgy állítottuk össze, hogy a Cori-Kör Alapítvány által szervezett, 6 hónapos óvodai korcsolya program zárórendezvényére is itt kerüljön sor, így az a több mint 100 óvodás, aki rendszeresen részt vett a program foglalkozásain és a záró vetélkedőn, a vetélkedő után rögtön ki is tudta próbálni a különböző sportágakat.

Nagy örömünkre elfogadta a meghívásunkat, és az ovis vetélkedő előtt gyönyörű kűrt mutatott be Anheuer Gréta és a Marton Villő – Semko Danyil jégtánc kettős, akik mindannyian nagyon sikeres szezont tudhatnak maguk mögött.  Közös bennük, hogy a felkészülésüket ugyanaz a szakember irányítja, aki valójában magyar jégtáncosok generációit készítette fel a nemzetközi megmérettetésekre, a Remport-Nagy kettőstől a Péterfi-Bálint és az Engi-Tóth duón át egészen a Turóczi-Major kettősig, sőt a két hete világbajnoki 15. helyezést elért magyar szinkronkori válogatott felkészítésében is szerepet vállalt. Ő Vedresné Berecz Ilona, Ili néni, aki maga is kétszeres magyar bajnok volt Sugár István oldalán, hazánk egyetlen jégtánc mesteredzői címének birtokosa, aki idén megkapta az Új Alapítvány Mester-M díját, edzői pályafutásának elismeréséül. A tanítványai között persze említhettük volna a szintén magyar bajnok Vedres-Szentirmai kettőst is, akik közül Ili néni lánya, Vedres Noémi is ott volt velünk a rendezvényen (őt a berényi műkoris gyerekek az idei szezonból már jól ismerhetik), és aki edzőként Ili nénivel együtt dolgozik a magyar jégtáncosok sikeréért.

Jászberényben, az első fedett pályás szezonban az óvoda korcsolya program csaknem hat hónapon keresztül zajlott, és minden jászberényi óvoda részt vett benne. Úgy gondoljuk, ez nagyon nagy eredmény, és meggyőződésünk, hogy a programban résztvevő, mostani 4-7 évesek igazi áttörést hozhatnak majd később a város sportéletében, így természetesen a jeges sportágakban is. A program szervezését és lebonyolítását felvállaló Alapítványunk, a Cori-Kör Alapítvány nevében az első szó a köszöneté kell, hogy legyen! Köszönjük Jászberény Város Önkormányzatának, hogy támogatásáról biztosította a programot és, hogy biztosította a jégcsarnok használatát az óvodák számára! Köszönjük a szakmai útmutatást Darryl Easson-nak, a jégkorong szövetség edzőmentorának, Vedres Noéminek és Telegdi Attilának, az idei szezonban egyéni világbajnoki arany-, ezüst- és bronzérmet is szerző rövidpályás gyorskori válogatott szövetségi kapitányának! Külön öröm, hogy közülük ketten is jelen voltak a berényi záró rendezvényen! Köszönjük a fenntartónak, az üzemeltetőnek, a csarnokban dolgozó szakembereknek a körülményeket! Köszönjük az óvodáknak és az óvodai vezetőknek a támogatást! Köszönjük az óvó néniknek és dadus néniknek, akik minden héten kitartóan kísérték és öltöztették a kicsiket, és köszönjük a szülőknek is, akik minden alkalommal összekészítették a koris cuccokat, és biztatták a gyerekeiket! És ezúton szeretnénk megköszönni az edzői stáb munkáját is: Lencse Lívia és Szöllősi Szabolcs a gyorskori részéről, Rusznyák Szilárd és Hajek Márk a hokisoktól, Hamarné Kovács Adrienn, Csegényné Kedves Ágnes és végül, de nem utolsósorban Hering Antal a műkorisoktól (aki a szóbeszéd szerint a szezon végére kb. annyira hozzánőtt a jégpályához, mint maga palánk 🙂 ). A legnagyobb köszönet és elismerés azonban a Fürkész, a Gézengúz, a Gólya, a Központi, a Kuckó, a Maci, a Süni, a Szivárvány és a Zengő óvodák kis korcsolyázóinak jár, akik fél éven keresztül, minden héten példamutatóan dolgoztak a foglalkozásokon!

Zircher Andor, alapító
Cori-Kör Alapítvány

Kategória: Hírek

Az e-mail cím nem kerül publikálásra! Kötelező mezők: *

*