Cori-Kör Alapítvány

Korcsolyaoktatás, tehetséggondozás, testi-lelki egészség gyerekeinknek

Sajtó

Újévi Kori Gála

Jász Trió TV, 2018. január 6. | Ács Tibor

MŰKORCSOLYA

Január 5-én rendezte a Cori-Kör Alapítvány Újévi Kori Gáláját. A fináléban Bálint-Kraft Lilla, Csegény Dóra, Hudra Anna, Hudra Emese, Nagy Kornélia, Németh Nóra, Szarvas Boglárka és Tasi Heni szerepelt. A koreográfiát készítette és a táncot betanította Bori-Szűcs Katalin műkorcsolyaedző, AIT okleveles koreográfus – (AIT: American Ice Theatre – Amerikai Jégszínház). Zene: Nathan Lanier: Sand

Közzétette: Jász Trió Tv – 2018. január 6.

Január 5-én rendezte a Cori-Kör Alapítvány Újévi Kori Gáláját. A fináléban Bálint-Kraft Lilla, Csegény Dóra, Hudra Anna, Hudra Emese, Nagy Kornélia, Németh Nóra, Szarvas Boglárka és Tasi Heni szerepelt.
Tovább →


Jászberény újra felkerült a műkorcsolyázás térképére

szoljon.hu, 2017. június 21.

A Pernyész testvérek és Koha Nikoletta fémjelezte dicső korszak után tetszhalott állapotba került a jászberényi műkorcsolyasport. Szűk harminc esztendőnek kellett eltelnie ahhoz, hogy újra életre keljen, és hogy ismét versenyzők képviseljék megyénket akár országos, akár nemzetközi viadalokon.
Tovább →


Műkorcsolya

SzolnokTV, 2017. június 9. | Pető Dávid

2015-ben jött létre Cori-Kör Alapítvány, melynek célja a jeges utánpótlás-nevelés fejlesztése, valamint a versenyszerű és a rekreációs műkorcsolyázás újraélesztése volt.

Tovább →


Jól kezdtek műkorcsolyázóink

Berénycafé, 2017. június 9. | Ács Tibor

Jászberény műkorcsolya sportja a Pernyész testvérek és Koha Nikoletta szereplésével 1987 környékén „ideiglenesen lezárult”. Harminc év kellett ahhoz, hogy városunk színeiben ismét műkorcsolyázók lépjenek jégre egy versenyen.
Tovább →


Élen állunk!, 4. rész

M4Sport, 2017. április 14.
Tartalom:
1. Tóth Ivett kvótát szerzett Pjongcsangra
2. Short Track sikerek a rotterdami VB-n
3. Kelet-európai naptár egyeztető
4. Jászberényi ovi-kori szezonzáró


Száz óvodás a jászberényi jégen

Trió TV, 2017. április 18. | Ács Tibor

 


Száz óvodás a jégen

Berénycafé, 2017. április 11. | Ács Tibor

A Cori-Kör Alapítvány április 8-án, immár második alakalommal rendezte meg az ovi-kori program szezonzáróját a fedett műjégpályán. A rendezvényt ezúttal is nagyon sok szülő, hozzátartozó kísérte figyelemmel.
Tovább →


30 év után újra jászberényi műkorcsolya versenyzők léptek a jégre

Trió Rádió, 2017. április 10. | Ács Tibor
Három évtizednyi szünet után, 2017. április 2-án szurkolhattunk újra jászberényi műkorcsolya versenyzőknek. Bori-Szűcs Kata felnőtt korosztályban, Szarvas Boglárka pedig az utánpótlás korcsoportban képviselte városunkat Székesfehérváron, a Jégmadár Kupán. Katával a versenyt követően készített interjút Ács Tibor a Trió Rádió hallgatói számára:

 


Ismét jégen a legkisebbek

Berénycafé, 2016. október 5. | Kárpáti Márta

Reméljük, még várnunk kell a kopogós hideg időre, ám a berényi gyerekeknek máris lehetőségük van jégre lépni. Október 3-tól szakedzők vezetésével tanulhatnak korcsolyázni, ugyanis a Cori-Kör Alapítvány szervezésében hétfőtől folytatódik a jászberényi óvodai korcsolya program.
Tovább →


A sport váljon örömforrássá

Berénycafé, 2016. augusztus 15. | Kárpáti Márta

Bár a naptár még nyár derekát mutat, városunkban éppen aktuális egy beszélgetés a téli sportokról, hiszen augusztus 20-án újra kinyit a jégcsarnok. Ezúttal Hering Antal műkorcsolya edzőt faggattuk hivatásáról, különleges egészségnevelési, rekreációs módszereiről.
Tovább →


Kori Gála decemberben

Trió TV, 2016. január | Ács Tibor

 


Jól vizsgázott a pálya

Berénycafé, 2015. március 18. | Ács Tibor

Arról már korábban beszámoltunk, hogy városunkban a fedett műjégpályáján, elindult az óvodások számára az Országos Korcsolyázó Szövetség „Gyere korizni!” utánpótlás programja. Február 28-án befejeződött a pálya próbaüzeme, így az ovisok számára is abbamaradt egyelőre az oktatás. A hat héten át tartó programot egy játékos vetélkedővel fejezték be a zárás előtti napon. A rendezvényen itt volt – és a jégen irányította a gyerekek sorversenyét – Engi Klára az országos program koordinátora is. A volt nyolcszoros magyar bajnok jégtáncos, elégedett volt a berényi körülményekkel.
Tovább →


GYERE KORIZNI! zárórendezvény Jászberényben

Trió Rádió, 2015. március 8. | Ács Tibor

edzes_info_1200x627_fi

Február 26-án zajlott az első jászberényi “GYERE KORIZNI!” program zárórendezvénye, az óvodák közti korcsolya vetélkedő a jászberényi jégcsarnokban. Ács Tibor, a vetélkedőt követően készített interjút Hering Antallal és Engi Klárival a program és a vetélkedő tapasztalatairól, a Trió Rádió hallgatói számára:

 


Gyere korizni!

Berénycafé, 2015. január 12. | Ács Tibor

Gyere Korizni program, Jászberény

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség egy utánpótlás programot indított, amelynek koordinátora Engi Klára lett. A háromszoros olimpikon, – EB és VB IV. helyezett, nyolcszoros Magyar Bajnok, volt jégtáncos – Jászberényben járt még a múlt év decemberében a Központi Óvodában, és ott ismertette a program lényegét.
Tovább →


Műkoris tehetséggondozás

Berénycafé, 2013. december 16.

Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra (Weöres Sándor)

 

Jászberényi Műkorcsolya Szakosztály
Jászberényi Műkorcsolya Szakosztály

December eleje óta minden kedden és csütörtökön este hat órától megtelik a berényi korcsolyapálya gyerekzsivajjal. Ezeken az estéken a Jászberényi Műkorcsolya Szakosztály gyerekei edzenek Hering Antal műkorcsolya edző vezetésével, aki gyerekként szintén évekig korcsolyázott az akkori hűtős jégpályán, Nagy Marianna olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok, nyolcszoros magyar bajnok műkorcsolyázó szárnyai alatt.


Korifarsang

Jászberény Online, 2011. február 20.

Korifarsang

Múlt csütörtökön megtartotta első rendezvényét a tavalyi évben alakult „Jászberényi Műkorcsolya, Jégtánc, és Szinkronkorcsolya Szakosztály”. A „Farsangi Koribálon” minden lelkes pici, és kicsit nagyobb jelenlévő jelmezt öltött, és bemutatta saját programját. Boldogan és vidáman korcsolyázott itt tündér, hercegnő, tigris, meg betörő, cica, pom-pom lány, beteghordó és még jónéhányan. Mindenkit hangos tapssal, és éljenzéssel fogadtak a többiek. Ezen az edzésen is mindenki nagyszerűen érezte magát, az edzőjük elmondása szerint lelkesen készültek erre az estére. Akadt olyan 3 éves, aki csak körbe korcsolyázott egy harmadot, de a többség már koszorúzott előre és hátra, sőt még forgott is! Bár az itthoni jeges szezonnak hamarosan vége, az edzések nem maradnak el.
Tovább →


Ismét lesz műkorcsolya-oktatás

Tutihír, 2010. december 12.

Örömteli hír, hogy idén egy már régen elfeledett, ám nagyon szép és művészi sportág, a Műkorcsolya, Jégtánc és Szinkronkorcsolya is újra felkerült Jászberény sportpalettájára.
Tovább →


Kapcsolódó elemek:

Főoldal | Hírek | Edzés infó | Kori blog | Galéria | Gyerekek és szülők | Kapcsolat, jelentkezés